Добредојдовте, најавете се или отворете сметка. Валута:
Вашата шопинг кошничка е празна!
Акција
Одобрени
 • 001
 • 002
 • 003
 • 004
 • 005
 • 006
 • 007

Квалитет

Процесот на CE етикетирање се пренесувало со утврдувањето на Единствен Европски Пазар. CE етикетата е еден вид на „пасош“ кој овозможува слободен транспорт на стоките на Европскиот пазар. Знакот CE е легален облигаторен знак кој се документира во согласност со релевантните упатства. Релевантно упатство за целата лична заштитна опрема, како и за спортската опрема, е упатството 89/686/EWG. Ова упатство исто така тврди дека е неопходно да се етаблираат еднакви Европски норми за личната спортска опрема (PSE). Во борбените вештини, сите тие производи се дефинирани како „PSE“ кои се носени од личност, со намера да се заштитат од повреда и нарушување на здравјето. Личната опрема за заштита е предмет на процесот на сертификација вклучувајќи ги и друштвата кои функционираат на база на закони, како на пример законот за безбедност на опремата, и валидни правни норми.

Сите KWON и SMAI производи се предмет на оваа процедура. Сите наши производи во каталогот, кои се сертифицирани од оваа процедура, се обележани со CE знакот и претставуваат уште еден чекор кон поголемата безбедност во боречките вештини.

Покрај се, издржливоста која е потребна за победа не би требало да ја расипе Вашата љубов за спорт.

 


 


KWON вклучува контрола на отрови за БЕЗБЕДНОСТА и ОПРЕМАТА ЗА ТРЕНИНГ во согласност со DIN EN 340 стандардот на Европската Унија. Борбените вештини и храброто потење одат рака под рака. Обилното потење остава една осетлива, можно штетна супстанца од облеката или опремата која навлегува во телото преку кожата. Еден спортист треба да биде сигурен дека неговата или нејзината облека за тренинг и опрема не се штетни за кожата и дека не може да настане никаков здраствен ризик.
KWON ја има тестирано својата заштитна опрема според Европскиот DIN EN 340 стандард со цел да потврди дека овие производи се ослободени од можноста да имаат штетни супстанци! Процедурата за тестирање во согласност со Европскиот DIN EN 340 стандард вклучува (помеѓу многуте други анализи):

 • Анализа за брзина на потење
 • Тестирање за штетноста на AZO боите
 • Тестирање за не-токсичните pH вредности
 • Анализа за содржина на никел (метали)
 • Анализа за содржина на хром-6 (кожа)

Ве молиме погледајте во следната потврда за опис на производот за да ги пронајдете тие производи кои се тестирани во согласност со DIN EN 340: „DIN EN 340 certified“

 


Квалитетот на продуктите е еден од најважните елементи кои корисниците ги бараат. За таа цел сите наши продукти се произведени според најстрогите стандарди за квалитет. Еден од најзначајните стандарди за квалитет е ISO 9001 кој гарантира дека продуктот ќе биде без можности за фабрички грешки. Добивањето на овој сертификат за квалитет е долготраен процес кој откако ќе се заврши обезбедува целосно задоволство на корисникот на продуктот.

Сите  продукти кои го исполнуваат овој стандард за квалитет се јасно означени.


 • SMAI
 • Legea
 • Budo Nord
 • Masters
 • KWON
 • Lotto
 • Green Hill
Stopanska Banka AD Skopje credit_card MasterCard SecureCode Verified by Visa
since 1992
Design and Development by UKION
Copyright © 1992 - 2024 Master Sport dooel. All Rights Reserved.