Добредојдовте, најавете се или отворете сметка. Валута:
Вашата шопинг кошничка е празна!
Одобрени
 • 001
 • 002
 • 003
 • 004
 • 005
 • 006
 • 007

Често поставувани прашања

1. Како до прелистување на каталог?

Каталог од LOTTO,KWON или SMAI... можете да разгледате на следниов начин:

 • Дојдете лично во нашиот продажен простор
 • Кликнете на копчето  Каталози, во горниот дел од сајтот и одберете го брендот и годината.

 

2. Како да ја дознаете вашата големина ? Калкулатор на големини


ОБУВКИ :: МАШКИ ::- калкулатор на големини
САД / Канада Европа Мексико Јапан Англија / Австралија
  Изберете големина од соодветната колона - и ќе добиете вредности за останатите колони.
Франција Интернационална големина инчи сантиметри (см) милиметри (мм)

ОБУВКИ :: ЖЕНСКИ ::- калкулатор на големини
САД / Канада Европа Мексико Јапан Англија
  Изберете големина од соодветната колона - и ќе добиете вредности за останатите колони.
 
Австралија Кореа инчи сантиметри (см) милиметри (мм)ОБЛЕКА :: МАШКИ ::- калкулатор на големини
Костуми, Сакоа, Џемпери
САД Англија Европа Јапан
 
Панталони
инчи сантиметри
 
Маици
САД (букви) САД / Англија Европа Јапан
 
Блузони
САД Англија Европа Јапан

ОБЛЕКА :: ЖЕНСКИ ::- калкулатор на големини
САД САД (имиња) Англија Франција
 
Изберете големина од соодветната колона - и ќе добиете вредности за останатите колони.
 
Германија Италија Австралија Јапан

 

 

 

Како да го одржувате купениот продукт ? Упатство за одржување

Обувките направени од кожа и вештачка кожа специјално проектиарана за изработка на високо квалитетни обувки, како и обувките направени со платно - се препорачува да не се перат во машина за перење алишта.

Истите може да бида перени рачно со благи детергенти и процесот на сушење да биде по природен пат без изложување на јака топлина или директни сончеви зраци.

Се препорачува обувките да не се перат премногу често и тековното одржување најдобро се спроведува само со влажна крпа.

За одржување на мекоста и трајноста на самите материјали кај обувките изработени од кожа и вештачка кожа пожелно е да се одржуваат со специјална безбојна крема или обична крема за раце.


 

При купувањето на продуктот, на пакувањето има залепена декларација на македонски јазик на која се наведени упатствата за одржување на продуктот и истите треба да се споредат со оригиналната декларација која е втисната во внатрешноста на самиот продукт поради точноста на истата.

Перењето е рачно или машински на температура најчесто од 30 степени.
Пеглањето е дозволено со соодветна температура освен ако тоа не е спротивно назначено на декларацијата. При процесот на пеглање се препорачува истото да се врши од внатрешната страна или со користење на помошна ткаенина за да не дојде до оштетување на апликациите на текстилот.
Доколку корисникот целосно се придржува кон упатствата за користење, артиклите се долготрајни без никакви дефекти како промена на боја, губење на форма и слично.

 

За овој тип на продукти не е потребно посебно одржување, освен општите правила кој важат за одржувањето на материјалите од кои се изработени истите.

Кимоната се најчесто изработени од 100% памук или комбинација на памук и полиестер. Најпожелно е да се перат на температура до 60 степени, што ја гарантира нивната постојаност. Пеглањето е дозволено, но треба да те внимава да не биде преголема температурата како и дека доколку на кимоното има одредени апликации истото да се пегла од задната страна или со помош на заштитна ткаенина.

Напомена: При перењето треба да се внимава да не се користат температури повисоки од назначените на продуктот како и користење на средства за белење.

 


 

Симболи за одржување

 

     
 Машинско перење на температура наведена во знакот  Рачно перење на температура наведена во знакот  Забрането машинско перење  Забрането рачно перење

 

   
Дозволено користење на сретство за белење  Дозволено користење на сретство за белење кое не содржи хлор  Забрането користење на сретство за белење

 

   
 Автоматско машинско сушење  Машинско сушење на температура наведена во знакот  Забрането машинско сушење

 

   
Дозволено пеглање  Дозволено пеглање на висока температура  Дозволено пглање на средна температура
   
 Дозволено пеглање на ниска температура  Забрането пеглање Забрането пеглање со пареа

 

   
Дозволено хемиско чистење Дозволено хемиско чистење со сите хемикалии Дозволено хемиско чистење со сите хемикалии освен трихлор етилен
   
Дозволено хемиско чистење исклучиво со петролеј  Забрането хемиско чистење  

 • SMAI
 • Legea
 • Budo Nord
 • Masters
 • KWON
 • Lotto
 • Green Hill
Stopanska Banka AD Skopje credit_card MasterCard SecureCode Verified by Visa
since 1992
Design and Development by UKION
Copyright © 1992 - 2024 Master Sport dooel. All Rights Reserved.