Добредојдовте, најавете се или отворете сметка. Валута:
Вашата шопинг кошничка е празна!
Одобрени
 • 001
 • 002
 • 003
 • 004
 • 005
 • 006
 • 007

Технологии


ТРАНСПИРАЦИЈА /КОНЦЕПТ НА БРЗО-СУШЕЊЕ
NANO DRY TECH
Со Нано Техниката за сушење развиена е иновативна ткаенина од страна на Лото преку нанотехнологијата и најновите технолошки пребарувања. Посебниот топлотен процес се дообработува преку нанозрнцата во внатрешноста на ткаенината кои произведуваат максимално брзо сушење на облеката за време на игра, и можност за дишење на ткаенината.Со овој ексклузивен третман се подобрува контролата на телесната температурата а со тоа и мускулните активности на спортистите, а исто така се обезбедува подолготрајност на влакната  десет пати повеќе од традиционалниот третман на ткаенината со завршната обработка.
ДУПЛА ТКАЕНИНА
Вметнувањето на решеткасти делови во памучна облека врз натписите, им обезбедува на  спортистите  одлична транспирација и неограничена удобност во секоја фаза на играта.
ПОЛИ МРЕЖА
Мрежа која е еластична преку користењето на еластични влакна, овозможува 
транспирација и удобност
COMFORT
БЕЗ ШЕВОВИ
Облека дизајниранa и произведенa целосно без шевови.Некои елементи се направени со техника на топлинско сврзување која спречува триење и иритации на кожата предизвикани
од шиењето на рабови. Истовремено гарантира сигурни перформанси и комфор.POLY ULTRA MICRO PIQUET
Супер лесeн, третиран посебно да обезбеди брзо и ефикасно сушење при исклучително потење за да ја  држи облека студена и лесна.
POLY STRETCH 10
Еластичен стреч микрофибер развиен да обезбеди максимална слобода во движењето и загарантирани перформанси за игра
POLY STRETCH JERSEY
Еластична ткаенина дизајнирана  да обезбеди совршена удобност и врвен комфор поради својата леснотија, брзото својствона сушење  и неговата одлична способност да го намали потењето.


POLY OTTOMAN
Проучени синтетички влакна  за да се направи облеката екстремно лесна.ЗАШТИТА
LIGHT MESH
Полиестерски влакна со антибактериски третман се користи за влошки и облоги.POLY JERSEY
Развиени се високи перформанси на синтетичката ткаенина да обезбеди антибактериски својства
за да го штитат телото на спортистот.NANO DRU TECH
NANO DRY TECH е највисоко достигнување на Lotto истражувањата во полето на технологијата со ткаенини. Желбата да се задоволат потребите на телото за контрола на температурата на спортистите Lotto се насочуваше кон тоа  да се развие посебен вид на фибер завршница со нанозрнца. Во необична природа на оваа технологија е способноста на честички во елементите што се користени за завршувањето да навлезат преку топлина директно во рамките на молекуларната структура на влакната, создавајки високи перформанси на ткаенини со отпорност на перење 10 пати поголемa нормална завршницa. Lotto Nano Dry Tech ја зголемува стапка на апсорпција на потењето во споредба со традиционалните влакна, обезбедува постојана телесна температура и максимално чувство на сувост на спортистот, со тоа доаѓа до  подобрување на мускулната активност на спортистот.
ULTRA COMFORT CONCEPT
Иновативен концепт за координирање на изуми со кој колекцијата води до задоволување на потребите на спортискиот ум. Ергономично намалување и изградба, супериорен квалитет hi-tech, се користат материјали кои се ултра меки да може играчот да се даде на неговите или нејзините најдобри перформанси, без ограничувања или попреченост од било каков вид. Техниката перфорира матријали корисни да обезбедат исклучителна можност за дишење, помагајки да се регулира телесната температура на високи температури. Лого ознаките и податоците се применуваат за да се избегне иритација дури и по долготрајно носење на облеката. Сите овие технички одлуки ja прават колекција Lotto тенис совршена дури и за најпребирливите и конкурентни играчи.

  

STRATOSPHERE
Амортизирачки систем се карактеризира со еластични елементи во петицата, изработени од специјален микс на еластомер со променлива геометрија-празни хемисфери. Во споредба со термопластични матријали, еластомер составот обезбедува порамномерна механичка ефикасност во различни временски услови и конзистентност со текот на времето. Плус, има поефикасен капацитет во различни тежини на спортисти.

SYN-PULSE
Ellipse е срцето на Syn-Pulse технологијата. Елипсовидните елементи се изведени како обвивка и им гарантира на спортистите амортизација кога ќе дојдат во контакт со земјата и им ја враќа енергијата во текот на фазата на ударот.

 
CUSHIONING
ENERTURN
Enerturn, е систем кој ги ублажува ударите со повеќекратната густина на еластичниот материјал кој ги распрснува негативните сили на ударот и ја враќа акумулираната енергија на играчот.STABILITY
HEEL CONTROL
Контрола на петицата е збир на технички карактеристики се користи во изградба на горниот дел да се обезбеди правилна поддршка и контрола на петата.3-S
SIDE STABILITY SUPPORT
3-S е збир на технички карактеристики се користи во изградбата на горниот или на долниот дел, кои обезбедуваат правилна поддршка на нога за време на страничното движење.FAS
FOOD ARCH SUPPORT
FAS (Foot Arch Support) е средишен стабилизатор при што се обезбедува правилна торзиона еластичност.DURABILITY
STITCHED OUTSOLE
Ѓонот и горниот дел се зашиени за да се зголеми долговечноста на обувката.LL40
LONGLAST 40
Longlast 40 се посебни гумени соединенија со висока отпорност на триење. Таа гарантира подолг животен век на ѓонот на сите видови на површини.BREATHABILITY
DRY OUT TECH
Dry Out Tech е систем на мрежите и дишењето, дупки кои можат да бидат поставени на горниот или на долниот дел за да може стопалото да дише.FLEXIBILITY
PUNTOFLEX
Puntoflex е специјален технички уред кој му овозможува на стапалото да се движи правилно и дава одлично еластично враќање.SENSIVITY
LACE LESS
Отсуството на конци овозможува совршенa елеганција и одговара на обликот на стапалото и максимална чувствителност во контролирањето на топката.FIT
REACTIVE INSOLE
Влошка со исклучително враќање на меморијата, флексија на канали за совршена синергија со  ReactiveArch  технологија. Со гребени позиционирани на
горниот дел од влошката обезбедуваат свод со масажа која ja помага циркулација и апсорпцијата на млечна киселина.
FOOTBALL
WIDE OUTSOLE CUSTOMIZATION
Лото претставува број на ѓонови кои гарантираат најдобра тракција во сите услови на игра и да ги задоволи корисно техничките потреби на играчите

FIRM GROUNDSFG Firm Grounds
Конусни фиксни полиуретан ѓонови со крампони  кои  обезбедуваат стабилност и тракција.TX
Нов концепт ѓонови со двојна геометрија на крампоните : гарантирајќи максимална влечна сила и лесен пресврт во текот на менување на правецот.
Тврди основи за природна и вештачка трева

HG Hard GroundsHG-28
Нов – концепт на ѓонови со 28 фиксни со двојна геометрија полиуретан крампони кои се заоблени кратки и триаголни за стабилност на тврди површини
со канали за протерување на гранули кои се користат како основа во вештачката трева.HG-R 28
Нов – концепт на ѓонови со 28 фиксни со двојна геометрија гумени крампони кои се заоблени кратки и триаголни за стабилност на тврди површини со
канали за протерување на гранули кои се користат како основа во вештачката трева.


ALL TERRAIN CONCEPT
Кога играте на еден од петте фудбалски терени, тоа е од суштинско значење да имате обувки со ѓонови кои реагираат задоволително на карактеристиките
на површината за играње без да се заборави важното својство дека мора да имате ѓон за секој тип на земја, а тоа е шок-апсорпцијата.
Flatoutsole – Рамен ѓонЦЕМЕНТ
Не остава трага гумениот ѓонLINOLEUM
Не остава трага гумениот ѓон


Turfoutsole – Ѓонови за трева


ТВРДА ПОДЛОГА
Системот со гумени приклучоци ја оптимизира стабилноста и потпората на глина и  цврсти површини.СИНТЕТИЧКА ТРЕВА
Dual Grip диференцираниот систем на приклучоци обезбедува максимална контрола врз кратката синтетичка трева ПРИРОДНА ТРЕВА И ПОДМРЗНАТИ ПОВРШИНИ
Dual Grip систем со издолжени и пресечени крампони обезбедува максимална стабилност на природна трева додека, исто така, обезбедува одлични перформанси на ледени површини.FIFA QUALITY CONCEPT
За квалитетите на  FIFA секогаш мора да се  испечатени знаци на Лото топките за натпревар за  да потврдат дека ги исполнуваат највисоките стандарди за квалитет на ФИФА, а тие секогаш треба да ги задржат таквите карактеристики.LOTTO PU SERIES
Специјален третман на друг материјал за заштита од УВ зраци .DEEP PENETRATION INK
Со користење на посебни бои, кои имаат висок продор во надворешниот материјал, се обезбедува  отпор на оштетување на Lotto топките.GLOVES-GRIPSTERLINE
Совршена комбинација на германски квалитет и италијански дизајн. Исклучителниот квалитет на германскиот латекс гарантира за Лото производите:
-Mаксимална  контрола, дури и во најлошите временски услови.
-Одличен долготраен костец.
Италијанскиот дизајн додава многу специфични  додатоци и се карактеристични на допир.APPORT
Lotto фудбалските ракавици се препорачани од страна на италијанската голманска асоцијација за обука (www.apport.it) .TRADITIONAL CUT
Класична ракавица со надворешни шевови со што се создава удобност .ERGONOMIC CUT
Конструкција со надворешни шевови во која внатрешниот дел е пресечен пократко од грбот им дава на ракавиците заобленa форма за  анатомски да одговараат
на раката во природна зафат позиција.ESO-FRAME
Отстранливи термопластични штитници кои се вметнуваат за поддршка на прстите и зглобовите.
DRY OUT TECH
Систем кој обезбедува најголема удобност преку отворите за вентилација и употребата на материјали за вентилација.
SHINGUARDS
DRY OUT TECH


Air-hole системот се наоѓа во предниот дел на штитникот каде е поставен матријал кој овозможува подобро дишење и помал замор на играчот.
BAGS
HIGH PERFORMANCE COOLER
Термички изолирани џебови за да се задржи константна температура на материјалот се чуваат внатре.
ALL TERRAIN CONCEPT
TRACTION-TENNIS
Lotto ги задоволува сите технички барања на потрошувачите во тенис, нуди полн спектар на ѓонови со кои се гарантира оптимална потпора и стабилност на сите видови на површини.HARD COURTS- SPEED
Ѓон со анти-абразивни соединенија кои што овозможува полесна контрола при трчање- рибена коска шема.
CLAY CORTS- CLAY
Ѓон со анти-абразивни соединенија кои што овозможува одлична потпора на глинена површина- рибена коска шема.

 

ALL ROUND
Ѓон со анти-абразивни соединенија кој е погоден за сите типови на површини и обезбедува одлична контрола при трчање- рибена коска шема.
 

 • SMAI
 • Legea
 • Budo Nord
 • Masters
 • KWON
 • Lotto
 • Green Hill
Stopanska Banka AD Skopje credit_card MasterCard SecureCode Verified by Visa
since 1992
Design and Development by UKION
Copyright © 1992 - 2024 Master Sport dooel. All Rights Reserved.