Добредојдовте, најавете се или отворете сметка. Валута:
Вашата шопинг кошничка е празна!
Акција
Шорц Rainbow
Врз основа на 0 оценки.
1.550 MKD 1.100 MKD
Хеланки Ada
Врз основа на 0 оценки.
2.200 MKD 1.540 MKD
Патики Trainer IV Jr
Врз основа на 0 оценки.
3.400 MKD 2.400 MKD
Патики Talento Due TF
Врз основа на 0 оценки.
3.420 MKD 1.990 MKD
Одобрени
 • 001
 • 002
 • 003
 • 004
 • 005
 • 006
 • 007

Големопродажба
Ве молиме ,дозволете ни да ви одземеме неколку моменти за да ги прочитате овие Услови и правила.

Членство / Регистрација


Користењето на овој сајт укажува на вашето прифаќање на неговите услови и правила. Ако вие се согласувате и сакате да биде обработено вашето членство / регистрација едноставно кликнете на копчето "Accept". Ако не се согласувате со овие термини, ве молиме изберете "‘decline". Со откажување нема да биде обработен формуларот за регистрирање.
Само трговските формулари за регистрација ќе бидат прифатени за обработка. Ако вашиот статус е било кој  од следниве прифатливо е да се регистрирате во Мастер Спорт.
 • Трговско претпријатие
 • Студио за спортски или боречки вештини
 • Сопственик или тренер на клуб за боречки вештини
 • Фитнес центар
 • Личен тренер и сл.
Ако вашата регистрација ги исполнува условите формуларот за регистрирање ќе биде обработен во рамките од  24 часа,а ако ние бараме повеќе информации во врска со вашиот бизнис  ќе бидете контактирани по телефон или е-мејл. Мастер Спорт  работи од понеделник до петок од 09:00 до 21:00  часот , Ве молиме да овозможите соодветна временска рамка за одговор.
Ако е одобрено од страна на  Мастер Спорт за да добиете големопродажни цени со регистрирање во Мастер Спорт не само што ќе имате пристап до нашите големопродажните цени, исто така ќе добиете e-билтен на вашата предложена-мејл адреса. Овие билтени ќе ве информираат за промените во цените, достапноста на производот, промоции и нови пристигнувања.
Ние во Мастер Спорт  сме свесни дека масовниот маркетинг, преку пораки е товар за секој сопственик на е-мејл адреса. Би сакале да се спомене дека во Мастер Спорт  нема генерирани автоматски пораки, сите информации кои се испракаат од www.master-sport.com.mk се овластени од страна на Мастер Спорт .
За да им помогнеме на сите регистрирани членови во
Мастер Спорт постои опција да ги филтрираат информациите што би сакале да ги добиваат преку е-мејл.Препорачуваме да изберете барем една категорија за да ве информираме за било какво ажурирање на каталогот .
Мастер Спорт е формирана како трговско претпријатие со малопродажба,големопродажба и производство, а тоа значи дека сме во постојано подобрување и ажурирање на нашите производсвени линии.Овие надградби може да вклучуваат и намалувањата на цените, промена во стилот на производот и воведување на нови производи. Оваа информација ќе ви помогне да бидете во тек на пазарот.
Со регистрирање во Мастер Спорт  автоматски се согласувате да добивате новости за промоции и нови пристигнувања.
Со одјавување од www.master-sport.com.mk нема да имате пристап до трговските онлајн цени. Лозинката ќе биде генерирана за сите прифатливи членки и не може да се пренесе во било која друга продавница или бизнис без писмено овластување од Мастер Спорт.
Ако вашата форма на регистрација  е одобрена од страна на Мастер Спорт управувањето, ќе ви биде испратена лозинка за да се најавите. Овие детали  за најава се строго распределени на примачот по e-mail и се предвидени во процесот на регистрација.


Нарачки

Нарачките мора да се ставаат со строги референци на кодови, големината и количините за да се избегне секаква конфузија или грешка. Ако кодовите не се референцирани правилно Мастер Спорт  нема да прифати било каква одговорност за погрешно нарачани предмети. Нарачките ќе бидат внесени и испратени по вашата потврда преку е-мејл во рок од 2 работни дена. За да го реализира налогот, Мастер Спорт ќе бара депозит од 50% кој треба да се плати и ќе претставува прифаќање на налогот . Ниту една нарачка нема да биде обработена пред да се уплати аконтација. Било какви промени или грешки со Про- фактурата мора да се изменат и корегираат пред потврда на нарачката. Откако потврдата е направена не може да се направат никакви промени на нарачката. Додавање на нарачка по потврдата ќе предизвика доцнење во процесирање на нарачката и менување на временската рамка во која испорака може да се направи и промена во превозот.
 
Цени

Цените на веб-сајтот се наведени  во МКД,УСД,ЕУРО (Македонски Денари,Американски Долари и Евра). Цените на овој веб сајт се наведени без вклучен данок на додадена вредност а истиот е пресметан и прикажан дополнително во крајната цена.Истите се поставени како индикативен водич и можат да бидат
предмет на промена без најава, поради меѓународните валутни флуктуации. Master Sport  не превзема никаква одговорност за точноста на информациите за цената и спецификациите прикажани на веб-сајтот. На комерцијалната фактура е презентирана валидната цена заедно со товарот,а дополнителните трошоци треба да бидат платени од страна на клиентот.Товарот е исто така предмет на ДДВ, и тоа ќе биде прикажано на комерцијалната ф-ра.Кога сте најавени како меѓународен клиент го користите вашето предложено корисничко име и лозинка и ќе ги видите цените во долари и евра во соодветен FOB формат. Мастер Спорт  презема секаква можна претпазливост за да дава точни информации, но не може да биде одговорна за овие разлики. Валидната цена е презентирана на Про- фактурата и важи  7 дена. Само транспортот е секогаш дополнителен трошок кој треба да биде платен од страна на клиентот. Товарот (доколку се работи за големи пратки) исто така подлежи на промени во зависност од бродските линии и може само да се цитира кога стоката е подготвена за да се обезбеди точност.
 
Директни нарачки од производителот (SMAI,MASTERS)
 
Доколку сте заинтересирани да порачате поголема количина на стока од СМАИ директно од местото на производство со поповолни увозни цени,тоа можете да го сторите преку нас но  вашата нарачка  треба  да надмине 10.000 USD FOB со цел да се задоволи  минимално количество на нарачка без никаква доплата или  примена  на казна. Минималниот износ мора да биде исполнет за да се товари на пристаниште. Ако вашата нарачка е помала од наведената сума по товарењето на пристаништето автоматски ќе се применуваат следниве доплати на вашата фактура:

Било која нарачка која е помала од 2000,00 $ долари се должи плаќање од USD $ 500,00
Било која нарачка која е помала од 6000,00 $ долари се должи плаќање од USD $ 400,00
Било која нарачка која е помала од 10.000,00 $ долари се должи плаќање од USD $ 300,00
 
Плаќање пред испорака  за директни нарачки од производителот

Потребно е да се плати 50% депозит за да се обработи нарачката (да се даде налог за производство). Останатата исплата мора да се плати во целост пред  превозот на стоката и просторот за резервации на превозот. На клиентот ќе му биде обезбедена копија од фактурата, листа на пакување, CO и BL преку е-мејл. Клиентите се одговорни за плаќањето на преостанатиот износ во целост во рок од 7 дена од известувањето. Неплаќање на преостанатиот
износ  во рокот  ќе резултира така да стоката се врати во пристаништето  и ризик за губење на платениот депозит.
Плаќањето мора да се направи на
нашата сметка во форма  на меѓународен банковен трансфер  а потоа  (скенирана) свифт копија мора да биде доставена до нас на е маил.
Плаќањето со кредитна картичка на меѓународно ниво не е прифатено.
 
Транспорт

Наш номиниран провајдер се превозните линии на  Блу Бел Маритиме  и сите нарачки без да ги следи номиниран агент од шпедиција  ќе бидат преместени со нашите превозни линии. Ако имате свој назначен превоз наведете го тоа кога ќе ја потврдите вашата нарачка. Товарни цитати: ова може да се пресмета само кога стоката е спакувана и CBM и се пресметува бруто тежина. Секое мерење на тежината пред пакување ќе биде само проценка.

Промена на цените

Во Мастер Спорт  се обидуваме да им помогнеме на нашите клиенти со понудите на повеќето наши најдобри достапни товарни услуги. Бидејќи ова е услуга која и ние ја нарачуваме, ние немаме контрола над променливата стапка. Сепак ние настојуваме да се потрудиме  и да  продолжиме да нудиме конкурентни цени.

Нарачки големопродажба

Сите нарачки се обработуваат секојдневно (само во работни денови ), освен ако постои задоцнување во магацин, сите нарачки се праќаат во рок од 24 часа. Ве молиме осигурајте се дека постојат доволно средства на располагање на вашата кредитна картичка пред да ја ставите нарачката он-лајн. Нарачките треба да се платат во целост пред превозот. Ги прифаќаме Visa,Master  Card  и  Маестро.
За деталите за кредитната картичка треба да се телефонира или да се пратат по факс откако нарачката ќе биде поставена.Доколку не се добиени деталите за вашата кредитна картичка, вашата нарачка нема да биде спакувана или обработена.Сопствениците на  кредитните картички мора да ја преземат одговорноста за обезбедување на точни информации, или за било какви промени во деталите за време на нарачката.Ве молиме запомнете:Нивото на цените подлежи на евалуација според вашето регистрирање. Ако вашата продажба не ги исполнува нашите барања за минимум  купување од 200 Евра во денарска противредност (не вклучувајќи ДДВ или товар по налог- вие повеќе нема да имате право на нашите големопродажни цени).Ако вашата нарачка постојано опаѓа под минималниот услов цената на купените предмети ќе се зголеми за 10-20-30% во зависност од рабатот кој го имате добиено.

Нарачки на артикли со голем волумен

Сите нарачки со голем волумен се наплаќаат во два дела. 80% се наплаќа пред пакување на стоката, а останатите 20% заедно со товарот се наплаќаат пред испораката на нарачката.
 
Минимални нарачки

Сите набавки мора да надминуваат 200 Евра (од стоката на лагер) со цел нарачката да се обработи.
 
Продажба на производи онлајн / намалување на нарачка
 
За да се купува онлајн минимална задолжителна нарачка е 200 Евра.Информациите за продуктите за големопродажба нема да бидат дадени за онлајн корисниците. Мастер Спорт  нема да го намали бројот на нарачката ако не се исполни условот за минимум купување.Продавачот е  одговорен за проверка на производите  пред превозот, за да бидете сигурни дека се е во ред. Ако има било каков проблем, ве молиме поднесете барање до Мастер Спорт. Гаранцијата на робата која е испорачана на клиентите без проверка при прием ќе биде неважечка.
 
Нарачка по телефон
 
Мастер Спорт  онлајн шопинг кошничката е развиена за да им помогне на сите клиенти во нарачување на нивните производи. Онлајн кошницата обезбедува минимална грешка при обработката на нарачки. Кога нарачките се по телефон Мастер Спорт  не презема никаква одговорност за внесување на било каква грешка. Ако имате прашања за користење на нашиот онлајн систем за нарачки, ве молиме контактирајте го Мастер Спорт  за помош.
 
Кредитни картички

Ако ја користат други лица кредитната картичка, Мастер Спорт мора да биде известен од носителот на официјалната картичка. Тоа е одговорност на имателот на кредитната картичка, за да го информира Мастер Спорт за какви било промени.
 
Понуда

Понудите се валидни  7 дена или додека има од артиклите на залиха. Плаќање не може да се направи со понуда - ве молиме јавете се  во Мастер Спорт да побарате комерцијална фактура. Ако транспортот не е пресметан во понудата  износот ќе биде додаден  на комерцијалната фактура. Овој товар може да се пресмета само на потврдена нарачка. Ако плаќањето се врши врз основа на понуда и артиклот стане недостапен - вишокот пари ќе бидат како кредит во вашата датотека. Овој кредит ќе се примени во вашата следна нарачка.
 
Нарачка / нема на располагање

Во Мастер Спорт  постојано добиваме стока (зависно од потребите  и времето од годината). Мастер Спорт има лепеза од над 600 производи во продажба, доколку некои производи не се ставени на сајтот а постојат на сајтовите на произведувачите кои ги претставуваме  контактирајте го Мастер Спорт за нивна евентуална нарачка.
Мастер Спорт нема да направи контакт, ако бараниот  производ не е достапен.
 
Промоции
 
Мастер Спорт  производите на промоции и промотивните продажби, се применуваат само на нарачки кои нема да паднат под условот за минимум купување од 200 Евра (+ ДДВ).
Овие продажби не важат за производите кои се на расчистување, масовно купување, комерцијална опрема.
 
Кредити

Кредитите во сите продавници се валидни само 1 година од денот на кредит. Во која било продавница, кредитот што не се користи по 1 година ќе биде неважечки.
 
Чистење

**Забелешка:Ве молиме сите артикли од чистење се прекинати производни линии кои откако ќе се распродадат веќе нема да ги има во стокот. Ваквите производи се многу намалени и доколку купите ваков артикал враќањето на истиот нема да биде прифатено.
 
Услови  &  Барања за дилерство

Да станете дилер во вашиот регион, ако ние немаме претставник во моментов ги има следниве барања:
 • Сите купувања  мора да ги исполнуваат количините на минималните нарачки како што е наведено.
 • Услов на дилерот  е да има доволно системи формирано за складирање и големопродажба на  производите и да врши во доволна мера маркетинг на брендот за да се задоволи побарувачката на пазарот.
 • Одговорност на дилерот е во својот сток да има различни видови на производи да се задоволи побарувачката на пазарот.
 • Ако има значаен настан кој ќе се одржи во рамките на дилерство во регионот ,одговорност на агентот во тој регион е да обезбеди и држи трговски штанд за време на настанот, за промовирање и комерцијализација на производите(доколку се работи за опрема за боречки вештини).
 • Обезбедување на информации и вести да се пратат во Mастер Спорт  седиштето заедно со фотографски докази за употребата и дистрибуцијата на производите во регионот.
 • Сите производи мора да бидат купени од Мастер Спорт. Дилерот не смее да промовира конкурентен производ или име на бренд.
 • Минимум 2 купувања годишно.
 • Ако добиете преку 10 прашања за одредена производа линија, агентот е  одговорен да ја додаде оваа  линија во асортиманот на производи.
  Бенифиции од дилерството
 
 • Пристап до специјализираните конкурентни производи кои се светски признаени со сите меѓународни тестирања.
 • Сите производи се пакувани, подготвени за трговија на мало, козметичките дизајни се подобрени на конзистентна основа.
 • Мрежа на меѓународни дистрибутери.
 • Можност станете снабдувач на квалитетни производи во вашиот регион и официјален снабдувач и спонзор на клубови и сл..
 • Сите прашања во округот на регионот ќе бидат испратени до назначениот агент.
 • Пристап до готови маркетинг материјали и уметнички дела и дизајни.
 • Пристап до над 1000 промотивни слики изложени од производите за меѓународна употреба.
 • Да станете партнери со лидерот на пазарот во боречки вештини во MK.

Спонзорство за национален тим / федерација

Mастер Спорт ќе помогне со спонзорирање на националниот тим со претходно конслултирање на базата од која потекнува брендот, со цел да се создаде свест за брендот на меѓународно елитно ниво. Мастер Спорт ќе им помогне на агентите во обезбедување на производите за репрезентацијата  по намалена цена или бесплатно. Со цел да ги искористат предностите на оваа програма Мастер Спорт бара:
 • Писмо од федерацијата за спонзорство на тимот ,периодот на спонзорството наведени во писмо од претседателот на федерацијата заедно со договор дека спонзорираниот тим мора да ги носи производите на национални и меѓународни ( WTF,WKF,IJF,AIBA итн.). лиценцирани настани.
 • Фотографија на тимот каде јасно се гледа дека ги носат  производите и да се обезбедат уште 10 квалитетни фотографии со висока резолуција кои мора да се испорачаат.
 • Ажурирање на достигнувањата на националните тимови кои се спонзорирани мора да бидат испратени на месечна основа, заедно со имињата и постигнатите места , фотографии од настаните од фотографот на националната федерација. Откако овие барања се исполнети ние ќе ги надоместиме  средствата за  униформите и заштитниците доставени до националниот тим за спонзорство во зависност од првичниот договор помеѓу Мастер Спорт и дилерот.
 • За повеќе информации, ве молиме не двоумете се да не контактирате во секое време. 

 • SMAI
 • Legea
 • Budo Nord
 • Masters
 • KWON
 • Lotto
 • Green Hill
Stopanska Banka AD Skopje credit_card MasterCard SecureCode Verified by Visa
since 1992
Design and Development by UKION
Copyright © 1992 - 2024 Master Sport dooel. All Rights Reserved.